هزینه نقاشی ساختمان به عهده کیست؟ مالک یا مستاجر؟
در این مقاله خواهید خواند:
هزینه تعمیرات آپارتمان
هزینه تعمیرات ملک بر عهده کیست؟
هزینه نقاشی ساختمان بر عهده کیست؟
مسئولیت نقاشی ساختمان در ابتدای قرارداد
مسئولیت نقاشی ساختمان پس از عقد اجاره
هزینه تعمیرات آپارتمان
با توجه به گسترش اجاره نشینی یکی از سوالاتی که بسیار برای مالکین و مستاجران مطرح می شود این است که هزینه تعمیرات ملک استیجاری به عهده کیست؟ به همین سبب آشنایی با قوانین مالک و مستاجر می تواند بسیار سودمند باشد و اختلافات ایجاد شده میان دو طرف قرارداد را کاهش دهد. بر اساس قوانین آپارتمان نشینی تعمیرات ملک را به دو دسته اساس و جزئی تقسیم بندی می کنند که با توجه به آن می توان مشخص کرد که مسئولیت پرداخت تعمیرات ملک با چه کسی است. بر اساس قانون مسئولیت پرداخت هزینه تعمیرات اساسی ملک بر عهده مالک بود و مسئولیت پرداخت هزینه های جزئی بر عهده مستاجر می باشد. در این میان هزینه نقاشی ساختمان چگونه است؟ نقاشی ساختمان در دسته تعمیرات اساسی جای دارد یا تعمیرات جزئی ساختمان؟ و به عبارتی هزینه نقاشی ساختمان بر عهده کیست؟
هزینه تعمیرات ملک بر عهده کیست؟
ماده ۴۸۶ قانون مدنی: موجر موظف است ملک مورد اجاره و تمامی تجهیزات و امکاناتی که در قرارداد ذکر میگردد را سالم و بدون عیب به مستاجر تحویل دهد.
بر اساس شرایط و قوانین حاکم بر روابط مالک و مستاجر، مالک ملک می بایست در ابتدای امر و با شروع قرارداد ملک را سالم، تمیز و مرتب تحویل مستاجر دهد. به عبارتی بنا و تجهیزات آن باید سالم باشد و چنانچه مورد یا نقصی در آن وجود دارد با توافق مستاجر و رضایت وی تحویل داده شود. اما اگر مستاجر رضایتی پیرامون مشکلات ملک ندارد، مالک می بایست در صورت توافق نسبت به تعمیر ملک اقدام کرده و شرایط را برای ادامه قرارداد فراهم کند. در ادامه روند اجاره اما با توجه به تقسیم بندی های گفته شده و بر اساس قانون، مسئولیت پرداخت هزینه تعمیرات اساسی ملک بر عهده مالک بود و مسئولیت پرداخت هزینه های جزئی بر عهده مستاجر می باشد. در این میان هزینه نقاشی ساختمان چگونه است؟ نقاشی ساختمان در دسته تعمیرات اساسی جای دارد یا تعمیرات جزئی ساختمان؟ و به عبارتی هزینه نقاشی ساختمان بر عهده کیست؟
هزینه نقاشی ساختمان بر عهده کیست؟
مسئولیت پرداخت هزینه نقاشی ساختمان بسته به ملک و شرایط درج شده در قرارداد اجاره متفاوت بوده و می تواند بر عهده مالک و یا مستاجر باشد. برای مشخص شدن موضوع و جوانب آن می توان شرایط زیر را در نظر گرفت و بر اساس آن پیش رفت.
مسئولیت نقاشی ساختمان در ابتدای قرارداد
در بسیاری از مواقع هنگام بازدید و عقد قرارداد به سبب مرتب نبودن ملک و دیوار های آن مستاجر درخواست نقاشی ساختمان را می کند که مالک بسته به شرایط خود میتواند موافق و یا مخالف این موضوع باشد. در هر صورت اگر ملک نیاز به نقاشی داشته باشد و مالک در ابتدای قرارداد توافق کند که اقدامات لازم جهت نقاشی ساختمان را انجام می دهد مسئولیت پرداخت هزینه نقاشی ساختمان بر عهده مالک خواهد بود. اما چنانچه ملک به لحاظ ظاهری در شرایط مناسبی قرار دارد اما با این حال مستاجر به دلایل شخصی (به عنوان مثال برگذاری مراسم عروسی) درخواست رنگ آمیزی دیوار ها را دارد.در این شرایط مالک می تواند هنگام تصمیم گیری برای این موضوع، با مستاجر توافق کرده و بخشی از هزینه ها را از مستاجر دریافت کند.
مسئولیت نقاشی ساختمان پس از عقد اجاره
در پاره ای از مواقع ملک مورد اجاره در طول زمان و یا به سبب استفاده نادرست مستاجر، معیوب شده و نیاز به شارژ رنگ و یا تعمیرات اساسی تر دیوارها پیدا می کند. در این شرایط اگر کوتاهی مستاجر در نگهداری از ملک مشخص شود، مسئولیت پرداخت هزینه نقاشی ساختمان بر عهده وی خواهد بود. اما اگر استفاده طولانی مدت از ملک و گذر زمان دلیل آن باشد، مسئولیت پرداخت هزینه رنگ آمیزی ساختمان بر عهده مالک بوده و می بایست برای آن اقدام کند.
توصیه می شود تمام فرایند رنگ آمیزی ملک با هماهنگی مالک پیش برود و در هر مرحله از کار هزینه ها به اطلاع وی رسانده شود.
توصیه می شود اکیدا از نقاشی خودسرانه ملک خودداری کرده بدون اطلاع مالک اقدامی صورت نگیرد.
توصیه می شود چنانچه مسئولیت رنگ آمیزی ساختمان و فرایند آن به مستاجر سپرده می شود، در تمام مراحل کار مشاور املاک مربوطه را در جریان گذاشته و هزینه ها را با سند و مدرک به تایید مالک برسانید.
توصیه می شود چنانچه مستاجر مسئول انجام فرایند رنگ آمیزی می باشد، مدارک مربوط به نقاشی ساختمان و هزینه های آن را تا پایان مدت اجاره نگه داشته شود.
توصیه می شود پیش از شروع کار و رنگ آمیزی خانه، هزینه ها را برآورد کرده و با توافق صددرصدی پیش بروید.
- 28 تیر 1403
- 264